15 Temmuz 2009 Çarşamba

MSN ile geçen 10 yıl

Aktif olarak tam 4 yıldır yeni adıyla Windows Live Messenger servisini kullanmaktayım.Bilgisayarlarımıza kurduğumuz bu programdan sonra internetin anlamı bu hizmeti kullanmak oldu.Eminim herkes ilk önce messenger hesaplarına giriş yapıp ardından internet sörfüne başlıyordur.Sürekli yenilenen son sürümleri ile hayal bile edemeyeceğimiz hizmetleri bu programla almaya başladık.Uzaklar artık gerçekten yakın insanlar birbirlerine bir telefon kadar uzaktaydılar şimdiyse puslu bir kamera arkası kadar.Faydası olduğu gibi kullanım amaçlarına yönelik olarak zararları da mevcut malesef.İnternet kullanıcı yaşının giderek küçülmesi Ebeveyn denetimsiz ve bilinçsiz kullanımlar istenmeyen durumlara yol açmaktadır.

Anlık mesajlaşma sistemi ile günlük işlerimiz düzene bile girmektedir.Ancak hayatta iki taraflı kazanç hiçbir zaman mümkün olmamıştır.Zamandan kazanırken çoğu zaman manevi değerlerden kayıp veriyoruz yitiriyoruz bazı değerleri birkaç smiley ve eğlendirici ikona yüklüyoruz sevgileri sevdaları hasretleri nice duyguları...

Gelelim dünyadan örneklere ;

İşte Windows Live Messenger’dan ilginç ve şaşırtıcı gerçekler:
•Günde 3 öğün yemek yer gibi, bir kullanıcı mesaj göndermek için ortalama günde en az 3 kez Windows Live Messenger’a bağlanıyor.
•Sohbet için anlık mesajlaşma (IM) yazılımı kullananların birbirlerine gönderdiği mesaj sayısı günde 9,4 milyarı buluyor.
•Eğer Windows Live Messenger mesajları A 4 boyutlarında kağıtlara geçirilseydi ve bu kağıtlar birbirlerine eklenebilseydi 474 bin km’lik bir yol oluşturacaklardı. Ay ve yeryüzü arasındaki mesafe 405 bin kilometredir.
•Eğer Windows Live Messenger mesajları A 4 boyutlarında kağıtlara geçirilseydi, bu kağıtların toplam ağırlığı 67 bin 900 ton olacaktı.
•Eğer Windows Live Messenger mesajları kağıtlara yazılmış olsaydı, günde 2,8 milyon ağacın kesilmesi gerekecekti. Halen bir ton ofis kağıdı elde etmek için ortalama 24 ağaç kesiliyor.
•Dünya genelinde ortalama bir Windows Live Messenger kullanıcısı 26,5 yaşında... Ülkelere göre yaş ortalaması 24,5 olan Türkiye’de en genç Windows Live Messenger kullanıcıları topluluğu bulunuyor. ABD ise 32 yaş ortalaması ile en yaşlı Windows Live Messenger topluluğuna sahip olan ülke.
•Windows Live Messenger üzerindeki sohbetlerin dünya genelindeki ortalama süresi 5 dakika. Amerikalılar 4 dakika ile bu ortalamanın altında kalırken Çinlilerin ortalama sohbet süresi 8 dakikaya kadar uzuyor.
•Anlık mesajlaşma yazılımlarında aynı anda bağlı olanları ifade etmek için kullanılan ölçümlemeler için (SOC – Simultaneous Online Connections) birimi kullanılıyor.
Windows Live Messenger’ın canlı bağlantı tarihi rekorları şunlar: Aynı anda birbirine bağlı 1 milyon kullanıcı bariyerini İlk kez 5 Eylül 2000’de aşan Windows Live Messenger, 1 Eylül 2005 tarihinde ise 20 milyon canlı bağlantı rekorunu kırdı. Bugün ise tipik bir Windows Live Messenger mesaisi güne 40 milyon canlı bağlantı (SOC) ile başlıyor.


Alıntıdır.

1 yorum:

Sıla Yılmaz dedi ki...

ben bu konuda istisnayım o zaman sanırım :) aylarca msn açmasam aklıma gelmez.. :)