21 Mart 2010 Pazar

BİR MARİLYN MONROE HATIRASIDIR!

Bu sabah ÜDS sınavına giderken  yokuşun tepesini aşınca karşıdan gelen meraklı taze karşı komşumla karşılaştım. Kendisi öyle meraklı bir tip ki onun bu haline bazen çok kızıyor bazen çok gülüyorum. İşte o anlardan bir tanesine ait kesiti anlatacağım, bu kez beni güldürdü.


Trençkotumun yakasında Marilyn Monroe resimli broşum takılıydı hatta 18 mart günü yakamda bunu gören sevgili ''eehiiiee bugün 18 mart diye mi bunu taktın geyiği'' de yapmıştır :) Sabah yine karşı komşumuzun nereye gidiyorsun, sınava üniversiteye konuşmamızdan sonra yüzüme yalan söyleme yakandaki hiçte öyle demiyor dercesine gözlerime bakmasına anlam veremiyorken yakandakini niye taktın diye sorunca biii tökezledim yeminle :D ''Broş o.'' dedim yine kesmemiş olmalı ki bugün ne günü birşey mi var diye abestle iştigal iğrenç sorusunu patlatınca '' Broşş ooo! süs, yaka iğnesi! O yüzden taktım.'' diye çemkirdim ^_^ Heaaaaaaaa diyerek merakına yenik düşen bu halinden birazda mahçup olarak hatta broşun ne oldugunu unutacak kadar daha da mahçupp bir halle yoluna devam etti. Eee be adam belli ki kafan acılmamıs , çayını içememiş kendine gelememişin sananeee benim yakama taktıgımdan! Bak Marilyn Monroe da ağız dolusu gülüyor haline! Öyle meraklıdır ki kendisi kapımız çalar gelen kişi  aşağıdan yukarı çıkana kadar kim gelmişşş görsün diye kapı dürbününden bakmak yerine açar kapısını bir güzel usulca arasından bakar güm diye kapatır. Canlı canlı görünce daha bir hoşuna gidiyor detayları kaçırmaz , süperdir :) Bizden bir misafir mi çıkıyor hemen eline alır bezi açar kapısını başlar kapısını, eşiğini silmeye öyle de hamarattır erkektir iş yapar diye gocunmaz iftiharla sunar hınzır :)) Merak ölçüsünde olmazsa karsı tarafa rahatsızlık verdiği gibi bazen böyle komik hallere düşmeye de sebebiyet veriyor.


Bu arada Marilyn fanı biri değilim marilyn temalı bir giysi veya aksesuarım olmadı da önceden.Kendisini sırf Einstein'ın hatrına seviyor, sempati duyuyorum :) Bu da nereden çıktı yine ne saçmalıyor demeyin :) Fiziğin yaratıcısı olmakla kalmayıp başıma ne çoraplar ören dahi ile deli arasında kalmış pek çok sevgili Einsteincığımın gözbebeğidir Marilyn yenge :) Bende meslektaşım :P Einstein'ın sevdiklerini seviyor fizik bilimine olan değerli katkılarından ötürü saygıda kusur etmiyorum. Boşuna mı nickim Miss Einstein dimii ^_^


Einstein ve Marilyn'i anmış işin içine fizik katmısken size bir optik ilüzyon resmi koyuyorum.Bu resim Einstein görünümlü ama şöyle bir uzaktan bakın bakalım içinde gizli silüeti görebilecek misiniz? Resme tıklayın büyüsün ve  en az 1 metre uzaktan bakınız. Tahminlerinizi yazarsanız sevindirik olabilitem pek yüksek. Muahh!

7 yorum:

Meral Erdoğan dedi ki...

ben bu optik ilüzyon işine bayildim...

Esra E. dedi ki...

Sağol meral sevmene sevindim :)

Kartopu dedi ki...

Cok eglenceli olmus yazin, ben bi kedi gördüm sanki :P yok da nasil oldu bu resim onu merak ettim.

Esra E. dedi ki...

Kartopucuğum teşekkürler :)
Biraz daha uzaklas kısık gözlerle bak Marilyn yengeni göreceksin şuh bakıslarıyla ;)

Kartopu dedi ki...

yok anlamistimda zaten bu resim nasil böyle oluverdi onu sormustum? Buarada blogun da cok ilgi cekici yazilarin var, sIkI takipcin olcam sanirim :)

Esra E. dedi ki...

Kartopum;Algıda seçiciliğin yerini algıda şekilcilik aldığı anda doğru bilinen değerlerin ters gelmesiyle beyinde 2 farklı resim çakıştırılıyor buna dair bir post gireceğim optik kurallları işliyor işin içinde. Göz objeye farklı acıdan bakınca beynindeki görseli baska bişeye benzetiyor ve onu görüyorsun genelde pc de hazırlanıyor bunlar ve oldukça zahmetli çizilip boyanarak fotografları çekilior.kısaca çizimlerde yükselik genişlik ölçümleri esas alınarak perspektif katılıyor.

Kartopu dedi ki...

Cok ilginc, yazini merakla bekliyorum misseinstein :) Sekilcilik sanirim mesela gök yüzündeki herhangi bi bulutu hayvana yada bi cisme benzetmek gibi biseymi? Cok yaparim da bunu :P