10 Mart 2010 Çarşamba

DİKKAT BLOGLUYORUM BİRAZ UZUN AMA OKUYUN BENCE ^_^

GİRİŞ;

Merhaba ölümlü dünyanın sevgili misafirleri :)

Bu nasıl bir vefa borcudur böyle 2 gün blogumu güncelleyemedim,sayfalarınızı gezemedim diye içim içimi yedi.

Burayı  takip eden kimi zaman yorumsuz bırakan (:dilçıkaransmiley:) okurlara , ziyaretçilere karşı ne büyük sorumluluğum varmış meğer ღ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♥

GELİŞME

Dün pek yoğun bir gün geçirdim blog dünyasına henüz kendisini kazandıramadıgım ama ısrarla inatlaştığım birgün bloglu olacaksın diye başının etini yediğim moda tasarım mezunu yetenekli kuzenciğimle gezdik dolaştık. En kısa sürede sizi onunla tanıstırmak istiyorum kendisi kpss çalışmalarından vakit ayırabilirse ^_^

Gezipte eli boş dönmedik yine palette fındık kabuğu saç boyaları alındı, flormardan mat ojeler alındı birara sürülmek ve bloglanmak amacıyla :)

SONUÇ;

Danısmak istediğim bir konu var bir devlet dairesinde işiniz var ; karsınızdaki memura sıcak bir ses ve kibar bir usülle ''Merhaba, kartımı almaya geldim.'' dediniz. Ama karsınızda ki bayan memur diğer yan veznelerde çalışanlarla koyu bir sohbette içerisi insan kaynıyor! İrkiliyorsunuz, ''Aaa memurlardan birinin arkdası heralde o bakmıyor bu işe'' diye düşünürken,  diğer gişede ki bey ilgileniyor, yol gösteriyor tekrar o vezneye dönüyorsunuz ve anlıyorsunuz ki elinizdeki numaraya göre muhatap olmanız gereken mesai saatinde çene çalan o bayan memurmuş!!!!! Tekrar geldiğinizde yine sizi iplemiyor yan gişede ki tıknaz adam kadına kartı vermesi için makbuzları uzatıyor vee gıccık olduğunuz kadın yüzünüze bile bakmadan kartı önünüze atıyor ne teşekkürünüzü ne iyi günlerinizi tınlamıyor...

Siz böylesi kaba ve haketmediğiniz bir muameleye maruz kalsanız ne yapardınız?


Şimdi hikaye bu kadarcık! Bundan sonra haketmediği muameleye sinirlenen Esra ortamda huzursuzluk çıkmaması için susup gidiyor.Kapıdan çıkar çıkmaz içi içine sığmıyor. Bu olay hizmet kalitesine güvendiğin ve itibar göreceğine inandığın için oylarını verdiğin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öğrenci/öğretmen kartları teslimatlarının yapıldığı kurumda oluyor. Hayatımda en gıcık olduğum şeylerden biri yolda yürürken kendini bilmezin laf atma cesaretini göstermesi diğeri ise insanların kaba saba saygısız davranışlarına maruz kalmak!

Neden kızıyorum?

Çünkü; sen bana laf atamazsın. Ben sana verdim mi o ışığı, dağıttım mı mavi boncuğu, gayette sert bakarım yolda yürürken, oram buram da oynamaz, dekolte de bulamazsın üstümde , hacmimde iyidir eee şemşiyesiii büjüşesiceeeee hangi cesaretle yeltenirsin benden iş çıkmaz sana !

Saygısız, kaba(d)ayılara ne demeli?

Toplum içinde yaşıyorsak oturusuna, kalkışına, bakışına, konuşmana, davranısına dikkat edeceksin.Ben sana insan(sı) görünümün için özenli davranıyorsam sende bana öyle olacaksın.Isaac Newton size anlatacak diye başına düşmedik elma kalmamış! Doğada ki hareket kanunlarından 3. sü olan  etki=tepki prensibi bizim insani ilişkilerimizin temel ilkesidir.

Bu zamsalak memura kızdıgım için kurumun arka kısmındaki genel müdüre yarın ulaşıp 4.veznede ki o bayanın gayet düzgün kılıklı kibar bir bayana ettiği muameleyi şikayet edeceğim.Belki beni takmayacak umursamayacak akşama kadar senin gibi kaç insan geliyor buraya biliyin mi diyecek ama ben rahatsızlığımı aktaracağım.Şikayetler ve eleştiriler olmazsa kurumlar ve kişiler değişemez.  Biz, iyi hizmet alalım değerimiz olsun diye oylarımızı size verelim sonra da bizim oylarımızla geldiğiniz yerde itilip kakılalımm. YOOOOUUĞĞĞHHHHH  YAAAEEE! (Burayı Şahanımsı söylüyoruz.)

Sıkıcı oldu biliyorum sonuna kadar okuyanlara teşekkürlerimi iletiyorum :)

Sii yuu!

6 yorum:

Narcissus dedi ki...

Esracım mail attım sana avonlar için :)

Bu da Benim Güncem dedi ki...

böle gudubet insanlardan nefret ediorum işte:S şu laf atma olayına gelince cok trajik bi anımı anlatmak istedim bi an liseye gidiodum akşam saati eve dönerken dükkanların birinin önünde 60-65 yaşlarında bi gözü toprakta bi amca duruodu biz 2 kız yürüors adam laf attı hem de ne atma:S ben de hiç gelemem öle şeylere durdum dönüp adama '' afedersiniz size bişi sorabilir miyim, kart p.zevenk misiniz acaba yoksa bana mı öyle geldi dedim'' ( biraz amiyane oldu yazmak ama, adamın surat ifadesini görmen lazımdı. biz de gülsek mi ağlasak mı koşa koşa uzaklaştk hemen:)

Esra E. dedi ki...

Sochic; canım az bile söylemişsin haline bakıpta nasıl yeltenir anlamam angutlar :)

Bu da Benim Güncem dedi ki...

yani dmi dedem yaşındasın pes doğrusu az utanır insan:)

ursula dedi ki...

ufak bir ek yapayım: dekolte giymiş de olsan laf atma hakkı vermiyorsun ki karşıdakine.. ya da yolda yürürken güldün diyelim arkadaşınla bu karşıdakini yine haklı yapmaz. sanıyorum bu biraz türk toplumunda kadın olmanın yansıması hemen laf yiyince adamların hırtlığına kızmaktan önce kendimiz açıklama gereği duyuyoruz dekolte de giymemiştim, uslu uslu yürüyordum diye.. :(

Esra E. dedi ki...

@ursula; o sözlerimin geneliyle anlatmak istediğim erkek görünce ağzına girecek gibi bakanlardan değilim, bana baksın diye gözgöze kesiştiğim bir tip olmadıgımı izah ettim. daha da acıgı laf atılacak tip vardır atılmayacak tip vardır :) benim izlenimim bu şekilde.