30 Mart 2010 Salı

DİŞ ÇIKARMANIN ŞEREFİNE PROFİTEROOL o__O !İ!

Hello Guys!

24 yaşındaki kız 20lik dişini cıkarıyor diye kutlama yapacak mı sandınıııııızzzzzz hihihiiii ^_^

20liğimin 2 ayagı cıktı diger 2si henüz patlayamadı şiş kabarık yeriiiiiiiii ühüüüü  >_<

Tabi boğaz durmuyor ağrıya acıya aldırıs etmiyor : )

Anneme sordum;
-Sütün vaarr mıı?
Anne; Var, varrr.
-Unun var mı?
Anne; Var, vaarr.
-Çikolata sosun varrrr mıı?
Anne; Varr , varr.

EEee ne duruyorsun profiterol yapsannaaaa dedimmm ve cumburloppp mutfaga daldım mihhiiihiiiii : >

Daha önce 1 kez Dr.Oetker hazır kutularda satılanlarından yapmış pek begenmemiştim.

Malum profiterol yapmanın inceliği , püf noktası hamurundadır. Kuru veya gevşek olmaması gerekiyor ayrıca bol çikolatalı sos içinde de yüzmeyecek , kreması da fazla yogun yada fazla akıskan olmayacak. Biraz uğrastırıcı ama keyifle yaptıktan sonra hiçte gözünüzde büyüttüğünüz kadar olmuyor , herkese denemesini tavsiye ederim.

Yapım aşamalarına göre tarifi vereceğim;

HAMURU İÇİN;

-1 su bardağı un
-1 su bardağı su
-50 gr margarin
-1 tatlı kaşığı toz şeker
 -Biraz tuz
-3 tane yumurta

KREMASI İÇİN;

-2,5 su bardağı süt
-yarım su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı un
-1 çorba kaşığı margarin
-1 paket vanilya

1 bardak su tencerede kaynadıktan sonra margarin, tuz ve  şekeri atın.
Ardından unu yavaşça karıstıra karıstıra hamur haline getirin.
Karısımınız sert bir hale gelecek yaklasık 5 dakika pişirin.
Sıra geldi yumurtalara, buradaki önemli püf noktası yumurtaları tek tek kırıp karıstırarak karısıma iyice yedirmenizdir.
Yumurtaları kırdıktan sonra hamur elastik hale gelecektir hafif macunumsu olacak.













2 tane yemek kaşığı kullanarak birini suya batırıp hamurları yuvarladım ve yağladığım tepsiye yerleştirdim.
Yarım yemek kasıgı kadar hamurlar almanız yeterli olacaktır.
Fırınınızı ısıtıp 180 derecede 40 dakika fırın kapagını hiç açmadan pişirin :)


















Fırından cıktıktan sonra toplarımı bıçakla ortadan keserek dolu dolu krema ile bombardıman ettim. Ağızda keyifli bir lezzet bırakıyor bol krema :)


















Ben antepfıstıgı ile süslemeyi tercih ettim siz ceviz, fındık veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz :)



















Hamur ölçüsünden toplam kaç porsiyon çıktığını görmeniz için hepsini görüntüledim.
Ehh hadi ne duruyorsunuz fethedin eşlerinizin, çocuklarınızın, kayınvalidelerinizin gönülleriniiiii begenilme garantilidir!!!!!!


12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ohh esracım affiyet olsun canım aaa hani bana :D

Ama cidden kutuda olanlardan değilde kendi elimizle uğraşıp yaptığımız daha bir lezziz oluyor bende aynen bu tarifi uyguluyorum. Ama ne zamandır yapmıyorum ee biliyosun bide kalori deposu ne kadar lezziz olsada kilo olarak dönüyolar :(

Esra E. dedi ki...

Teşekkür ederim Dilemcimm :)
Senin kızı da al gel yapalım yiyelim beraber :) Kilo konusunda hem fikirimmmm :) ama cook nadir profiterol yiyiyorum belki 1 yıl olmuştur yemeyeli canım :)

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

afiyet olsun canım ben geçen yıl acile zor yetişmiştim fethiyede ağrıdan:) sonra çektirdim kurtuldum valla umarım sana bu kadar ağrı yapmaz..

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

Esraaa aç kapıyı geliyorummm nam nam namm :D :D :D ellerine sağlık oh misler gibi görünüyor valla :D Diyetin ilk gününde yapma bunu bana :)

Esra E. dedi ki...

MMS;Canım henüz o kadar sancı yapmadı yeri acıyor biraz çenem çok dar oldugu için yardırıp cıkartmam gerekiyor ancak ben inatla cıkması için bekliyorum :)

Esra E. dedi ki...

Hülya;;Hiiiiiiiihhhhhhh olmaz Hülyacım açamam diyettenn cık birlikte yemeğe gideriz :)Begenmene sevindim teşekkürler :)

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

hehe tamam o zaman bekleyeyim ben diyetten çıkacağım zamanı :)

zuzu günlüğü dedi ki...

esracım geçmiş olsun güzelim çok zor ya allah yardımcın olsun profitrol muhteşem görünüyor ellerine sağlık güzelim bana da bir tabak lütfen :)))) afiyet şifa olsun güzelim tekrardan geçmiş olsun...........

Esra E. dedi ki...

Zulalcim, çooook teşekkürler canım benim. Sende tatlıyı çok seviyorsun muhakkak yapmalısın bu tarifi :))

afreDin gizli dosyaları dedi ki...

çok yorum var diye buraya yazıyorum merak ediyorum sürekli yabancı dizilerde(lost,flashforward,house vs..) filmlerdede yeni moda GINGER ALE(zencefilli gazoz) kapış kapış gidiyor. türkiyede nerelerde bulunur migros diye düşündüm bir an ama yok ben bulamadım.. bunu bulsa bulsa esracaa bulur:)

Bu da Benim Güncem dedi ki...

oyşşşşş dibim düştü bah hele gece gece:) benm tarifle aynı züper olmş ellerine sağlık. ay bizi alan yaşadı bebem:P

Esra E. dedi ki...

netten buldum canım tarifi aslında daha güzel yapmıslardı benimki ilk deneme yinede fena değil :) benim yavuklumda senle hem fikir bu konuda hehe:D